...Martin fyller moppe del 2


Tröjan bakrifrån.

Samma kväll tog jag Martin på sitt första barbesök då han fick en mini mellanöl och jag drog en stor stark.
Vi snackade om öl, barer och skillnaden mellan kvinnor och män innan vi återvände för att gemensamt skjuta ihjäl en massa zoombies innan vi gick och till sängs.
Martin pekade ut den här spotten på vägen till baren och jag slog en bild:Mia.miau; ser fram emot att se dig så snart det går!

Malin; det börjar kännas som jag ska flytta in hos er båda och bli mellanbrorsan....?! :)

Martin fyller moppe

Två dagar efter julaftonsfirande på Gotland så kommer han hem och sliter i snören och papper för att se vad han missade den 24:e. Lättad tillika.
Sen dröjer det en stund medan jag och miss Persia (jo, hon är åter :) ) handlar och fikar på Papprika innan vi beger oss till syster och farmor för tårta och ännu en paketöppning. 
Pengar, biobiljetter, tv-spel, en film och en tröja:

Som vanligt...

...vill jag rikta ett extra, småporrigt, tack till Fanny:

Bigger is Better. Big 1 is smaller than Big 5....
..och för alla de av oss som redan vet att storleken verkligen bidrar till upplevelsen vill jag betona att på 

http://www.flickr.com

så hittar man all slags bilder i alla slags storlekar. Några så stora som du drömt om....

Det blev jul trots allt

En juldag tillika. Här lyser den genom det sedvanliga översaltade, kolhydratsladdade bakfylleskenet:


Om du gillar mina bilder och vill se fler av dem, eller rent av knyck dem, så finns det en internetsida där alla fotografer lägger upp sina bilden. Den heter flickr (inte "flickor" utan "flimmer") där bilderna kan visas i en rull-lista, ett bildvisnings-program eller i olika storlekar. 
Här är länken till alla mina bilder som bildvisningsprogram:

http://www.flickr.com/photos/27657643@N02/show/with/3134843213/

Och ja, jag blev snällare. Inte helt snäll. Men snällare.

Tack för ert engagemang johanna, Fanny, Laila, Gunvor och anna.

Hur mycket kan man hata någon!?

Sonen, Martin med Koi-fisktavlan om ni minns, lät sig övertalas att, för en gångs skull fira jul med mamma i lyx-sommarstället  på Gotland. 

Det tog tre timmar.

När konflikten var ett faktum bad Martin om en enskild konversation med sin mamma för att reda ut saken. Då rusar hon, animerat, ut för att hämta den förre Direktören (finns ett tv4-reportage(kalla fakta) om honom då han inte kom till intervjun trots att de satt och ringde honom i direktsändning) som skulle ta över konflikten. In träder herr Direktör och mästrar oavbrutet (jo, jag har lyssnat, bitande i knogarna för att inte skapa större konflikt mellan mamman och mig inför barnen) och radikalt fördjupar konflikten. Bravo! 
Låt mig fälla ett personligt färgat omdöme om de båda - x har inte alla bestick i lådan och min fd granne som tjuvkn'''e min fru innan hans egen fru låg i graven kan inte få hissen att gå ända upp. Hamlet någon?!
Martins röst spricker, han hulkar utan att få fram ett ord och där sitter jag - mitt jädra fån -  utan att kunna hjälpa. Delaktig tillikia då jag uppmanadade honom till resan. En Riktigt Hatfull Jul.

Mitt raseri är gränslöst och trots att jag är medveten om att de flesta av er nu tar avstånd från mig och mina känslor vill jag ändå säga: Jag hatar dem båda.

Imorgon är det Jul. 
Jag hoppas ni alla får en fröjdefull sådan. Själv ska jag undvika att ringa gamla vänner för att skipa rättvisa och äta pepparkakor för att bli lika snäll som jag verkligen vill vara.


Igår


Håll er för skratt - om ni kan!

Det är tur vi har våra myndigheter och intresseorganisationer.
Tilläggas kan att Sidney var hustomte för oss när jag var i Martins ålder....So this is Christmas...


Bländare 7,5 - Slutare 15 sekunder

Yakiniku
Lallade förbi Malins Papprika idag med en hastigt hoprafsad yakiniku som alibi för att dricka gratis kaffe och kafferepssnacka lite (blir så j*dra ensamt att jobba, sova och bo på samma 75 m2...)

Katarina, som var den enda av de två som gav ett omdöme om rätten (misslyckad?), avkrävde mig receptet.

Well, fräs det du har hemma av grönsaker. Faktum är att du kan fräsa alla grönsaker och då menar jag alla - även vanlig sallad. Gör inget om det finns lök och bitar av fasta, sprakiga, växter i alltihop. Helst. Många toppar med böngroddar, sådana som ligger på burk, men det är en helt svensk vana. Ungefär som "pizzasallad" är ett obligatoriskt tillbehör till sushi i Frankrike. Same same, but different.

1: Fräs mjukt i olja (gärna rapolja som är nyttigare än oliv). 
2: Ta vassaste kniven och fila av tunna tunna strimlor av êntrecote. Ju tunnare desto bättre. Släng i fräset.
3: Fin-fin-finhacka en kinesisk vitlök (de runda i korg) eller ett par vitlöksklyftor. Tips: pressa de oskalade vitlöksklyftorna under bredsidan på kniven så skalet släpper och de mosas lätt. Hacka sedan.
4: Häll i en kaffekopp Yakinikusås från detta företag (100% säker leverans och kvalitet av äkta Japan . Rekommenderas!)

http://www.japanfood.se/

5: Häll en matsked chillisås av den starka och osötade sorten - eller så hackar du i en chillifrukt i början. Toppa med sesamolja för aromen.

Fräs en minut och ställ åt sidan.

Servera med ris, helst japanskt eller basmati ( a l l t  ris ska sköljas till vattnet klarnar (annars grötmos och inte spänstiga riskorn i en hinna av kletig stärkelse). Kokas sedan upp och sätt omedelbart på lägsta värme i 20 minuter + 10 min åt sidan. Lyft  a l d r i g  locket). Riset går bra att äta i flera dagar, bara att värma.

6: Leta upp någon som du kan muta med din yakiniku och sno åt dig all ära. 

:)Labbar lite igen...


Lab color...

...
15 sekunders exponering, bländare nr 7 och tweakat enlig mitt inlägg om LAB-färger tidigare:
Stairway to heaven


Trappan hemma hos mig...

Fem år går...

...av sig självt och snabbt.
Från en tid då jag släpade in barnen på Gallerie LaFayette och Printemps och erbjöd dem allt de ville av Dior, Prada eller Roxy med svaret "jag vill ha normala kläder - sådana man köper på JC". Min undersöta, artistiska dotter Lee som är en kopia på sin far, men söt ändå:...

...blivit "bara vänner" med miss P
Vill ingenting längre......Photoshop igen dåra...

Har du hittat ett filter i PS som kräver att du har något på ditt lager? Finns massor under [Filter] bl a och när man väl satt dit effekten så sitter den som klister i bilden. Vill du senare ändra på effekten eller pula runt i ditt lager så är det kört.

Ta filtereffekten "Lens Flare" [Filter_Lens flare/vetintepåsvenska] . Man sätter dit den, vill ändra på något och - Damn! - det går inte.

Här kommer mitt superdupertips för att kunna lägga saker och sedan ändra dem trots att PS omöjliggör detta:

1: gör ett nytt lager i din lagerpalett
2: fyll lagret med neutralgrått
3: detta är neutralgrått (RGB): 128 , 128 , 128 (nu ska hela ytan bli tråk-grå)
4 gå sedan till toppen av lagerpaletten och ändra från "Normal" till "Hard Light" och *trumvirvel* du ser inte ett sk*t av det grå!
4: gör nu din filtereffekt, t ex Lens Flare, och sedan ligger den där färdig att skala, flytta, vrida eller ge oskärpa när du vill!RSS 2.0