Middag hos mamma igår


Eftersom mamma flyttar från Zinken till Hornstull är detta sista gemensamma bilden från köket där vi ätit en miljon gånger. Största minnet är sannolikt då julbordet vek sig och all mat hamnade på golvet... :)

Åsså dagens tischa...

...om jag har gjort till en kund (ska alltså tryckas) och jag blev klar med kl 3 i morse. Somnade fem om nu någon häpnar (inte Felix som har det som normal arbetstid) beroende av att jag sagt hej då till alla på säsongens sista mara på Papprika och då drack jag min sist kopp kaffe vid sju-snåret.
I alla fall så har vi första utkast på t-shirtstrycket här:



Emilia

I Nacka centrum stötte jag på min träningssyster Emilia långt gången i havandeskap. Visst har vi umgåtts så gott som dagligen i gymmet, men för en gångs skull är jag inte skyldig. Nej fästman heter Johan och är, såklart, stolt som en tupp. 
Fin mage, eller hur?

:)

 

Gissa vem som kom hem idag...?!

Min dotter Lee anlände efter ett år i USA. Som ni kan förstå är hon ledsen över att lämna pojkvän, vänner, familjen hon bott hos och hela landet. Men jag själaglad att hon kommit åter. Snart fyller hon dock 18 vilket gör att hon bara tekniskt sett är min dotter (tror hon ja... :) )



Dagens bild

Kvarnholmen kl 20.30



Vad gjorde du på midsommarafton?

Bodde du i tält? Slogs du med myggen på altanen? Satt du hemma och scrappade? I alla fall vet jag att du inte läste min blogg. Endast 13 personer gjorde det vilket är rekordlågt. Ni tretton ska ha pris för att ni stödjer mig och denna blogg :)

I alla fall var jag så långt från tältresning, ringlekar och ljummen öl ur burk man kan komma. Tog med mig son, miss Persia och drog till Pio Country Club i Halmstad.

Här bodde vi:



Här duschade jag:




Här sov jag:



Nu är det midsommar...

..och kul och så...

Men min själ vandrar runt med "the Black Dog" som Winston Churchill kallade vårt gemensamma tillstånd.
Churchill fick också stå som idégivare bakom dagens tischa:



Koncertafton

Sonen just hemkommen efter sin första koncert utan vuxet sällskap. Jay-Z gästar Globen och de medsända öronpropparna kom väl till pass. Hits så det räckt med bl a Numb:Encore, 99 Problems, Umbrella (Rihanna) och avslutade med den enda låt som Dr Dre producerat (se längre bak i blogghistoriken) - A Hard Knock Life. 
Martin är både lycklig och trött efter att ha hoppat upp och ned svingande sin arm. Vem som var förband? Adam Tensta. Tydligen är betyget 5 stora solar och lika många klappor. 



Om du undrar hur karln låter så klippochklistra länkarna. Sweet.

http://www.youtube.com/watch?v=oRNeI2oLBXw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=WwoM5fLITfk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ekomM8aobQo

åsså en svartvit dåra


Dagens bild blir en jag tog igår

Eller rättare, en jag tog för några dagar sedan.



Efter förlusten

Nu har vi förlorat, som så många gånger tidigare mot "Ryssarna". Vanligen är det inte i fotboll, inte ens i ishockey. Faktum är att Ryssland, eller det forna Sovjet, är obestridiga världsmästare i nationalsånger. Den svenska, hur nationalistisk jag än vill vara, inte räcker långt. Den amerikanska likaså. Närmast kommer nog Englands God Save the Queen och den franska La Marseillaise. Båda duktigt medryckande.
Men den ryska.
Gåshud.

Länken till den finns här till de som vill ha prickigt skinn eller inte har den blekaste om vad jag pratar om:


http://www.ucc.ie/acad/appsoc/tmp_store/mia/Library/history/ussr/sounds/mp3/soviet-anthem.mp3





(...och det är fanimig inte utan att jag är både stolt och medryckt när jag ser bilden jag addat och lyssnar på musiken samtidigt....)

Dagens tischa…

...är en ordlek för de som kanske inte begriper det. Peace of mind och ordet Peace syftar mot Fred och Lugn och ro. Piece syftar mot ordet Sak eller Del, men i gangstha'-kultur så står det för puffra ungefär som synonymen Chrome som syftar mot samma sak.

Hela ideomet är ironiskt menat - alltså riktat mot den som tror att ett skjutjärn ger dig lugn och ro. Vanligt konservativa/höger. Även det sista riktat mot den som kanske inte riktigt förstod. Dessutom finns det fler mentala lekar bl a 70-talets så populära knappar som allmänt bars av vänsterfolk bar med Ordförande Mao och Rote Armé Fraktion, gärna då med en stor guldfärgad sol som går upp bakom ett motiv. Som en knuten näve, Mao eller en k-pist.....




Dagens tischa…

Inspirerad av den förra kom jag att tänka på Wyclef Jean's Perfect Gentleman. Här är testen (som för övrigt löper runt hela layouten):

Just cuz she dances go-go
It dont make her a ho, no
Maxine, put your dance shoes on
We going to the disco
We gonna to meeeexico
Called up my mama, said Im in love with a stripper, yo

Och här är själva tischan dåra...:



Dagens tischa

Till Skate Maria



Porno is tha shit!

Gör din egen cardstock

Här tänker jag gå igenom hur du gör din egen cardstock. Många av oss jobbar inte i #12 format utan mindre. Har du tillgång till Illustrator och en färgskrivare så kan du göra din egen A4 cardstock eller bakgrund genom min lilla handvisning.

Börja med att pluppa igång programmet:

Gå till verktygsmenyn och välj fyrkanten. 


Dra den från hörn till hörn och sen väljer du en färg till din bakgrund.


Gå sedan upp i menyn och ropa hem en bild du har i något arkiv



Placera bilden ovanpå din färgade bakgrund (Woha! Min bild var en jätte!).
Det här däcket plåtade jag häromdagen ute på gatan. Asfalt, spräckliga väggar, brunnslock...tja, vad som helst blir sketasnyggt med min metod.



Skala ned bilden (om den är för stor som min var) till den fyller utrymmet.



Sen kommer vi till det roliga. Live Trace heter programmet och ligger med från Illustrator CS2 dvs näst senaste programvarianten. Det är helt enkelt ett program som gör om bilder till vektoriserad (inte uppbyggt av punkter eller pixlar utan av linjer och därmed skalbara utan förändring i oändlighet) illustration.

Gå upp i Live Trace-menyn som automatiskt dyker upp i överdelen av fönstret.



Ta tag i den svarta pilen i mitten på menyn och nu ska vi manipulera vad som ska vara med och inte


Jag använde de här värdena. Prova att dra i reglagen och se vad som händer med just din bild


Voilá! Nu har du fått en förvrängd och vektoriserad bild



Nu tar vi den vita (inte den svarta) pilen och klickar på en vit yta i bilden



I översta huvudmenyn går du till [File] och väljer [Same_Fill color]


Sen trycker du bara på returtangenten (ny radmatningstangenten) och allt vitt försvinner men allt svart (eller vad det nu är för färg(er) är kvar



Sweet! Men vi är inte färdiga ännu; nu ändrar vi opaciteten i lagret. Det gör vi genom att gå till [Window] och välja [Transperancy/Genomskinnlighet] (Brukar finnas laddad som ett eget verktyg när du startar Illustrator och är bundlat med [Stroke/Linje Gradient/Toning]. Här ändrar vi till [Overlay eller Soft Light]



Sen är det bara att lägga på din favvotext och hej-och-hå så var det klart!



Sickla


Dagens bild forts...

...tänkte att någon kanske vill se bilden lite större - bara att klicka på denna som vanligt:



Dagens bilder


Kameran gillar moln...

…åsså dagens tischa…

Till Martin som gillar gangstha'-kultur. Inte för brotten i sig utan för dess uttryck. Därav namnet på bilden - Supagun (supergun [ref: sjujäkla puffra och att spraya hela väggar].



Dagens bilder

Saknade sallad så jag promenerade ned till Konsum för att handla lite. Det här är vad jag såg:






Malins megarea

Bilder från dagens megarea

Häxan själv


Trångt


Ranger/Tim Holtz stämpelbinder kom in, jag packade upp en och plåtade - sedan ryckte någon den ur mina händer och alla var slut på 45 sekunder....



Nya grungeboards kom också - för mindre än två hundra bagare får man en sagolik packe. Resultatet var att det finns typ tre kvar.....



Jag tror Malins lager-rea fortsätter i morgon, men sen är det över för tid och evighet. Bra beslut tycker jag då hela sortimentet (nästan) byts ut till hösten.

Senaste T-shirten


T-shirt till Laila


T-shirt till Malin


Dagens t-shirt


Filmtajm

Brukar inte gilla allt som Pixar/Disney producerar men efter att ha glott igenom trailern så måste jag se denna:



http://www.apple.com/trailers/disney/walle/index.html

Använd länken - du skrattar på dig…

Dagens t-shirt

Dammade ihop den här under eftermiddagen:

Any takers?

Innan ni lägger på:

Så tror jag att ni ska läsa detta:

http://www.stoppafralagen.nu/



Apropå Internetkampanj

Vi är lika till stora delar. Det betyder att vi har en del av livet lite "i fickan". Kanske petar du näsan, kanske du gillar att äta upp den smala, mjuka framänden på osten i smyg, kanske du tänder på att se grova, oljiga karlar äta tårta med bakbundna händer och sparar sådana bilder från Internet…?

Jag, alla mina flickvänner och alla andra jag har ett emotionellt utbyte med har också saker vi gillar men inte vill sprida. Det är liksom en del av att vara fullt utvecklad Homo Sapiens. Tror jag.

Häromveckan så bytte internetleverantören sådana där boxar i källaren (efter att jag hade klagat på att de sluta fungera ideligen) som har en massa gråa sladdar in i sig och små gröna lampor som blinkar. Jag begriper nästan ingenting av sådan (Felix som skriver härinne ibland vet desto mer). Men jag vet att de fungerar som en telefonväxel (som jag inte heller begriper) och alla i huset har en gemensam sladd från gatan och sedan kan vi prata ostört, var och en, på våra telefoner. Fast nu är det datorerna då och inte telefonerna som ska prata ostört.

Saken är den att de klantade till det. De kopplade in boxarna som de ska, men de glömde en sak; att skilja de olika linorna åt.

Nu kan alla våra datorer prata obehindrat med varandra. Så…bra…?!

Nu förhåller det sig på det viset, och det gör det både för dig och för mig - det vet jag, att vi har delar av det vi vill ha i fickorna i datorn. Som dina låneansökningar till banken. Eller din CV. Eller dina privata brev (mejl). Eller dina bilder. (Det sista fick några av er att tappa kaffet på tangentbordet - det vet jag också).

Vi har lagt dem där och inte satt dem på utsidan av huset för vi vill ha det så - i vår egen och ingen annans ficka.
Men jag kan alltså, hur bekvämt som helst rulla mig igenom mina grannars liv och se allt de har lagrat i datorn.
För mig är det utomordentligt upprörande. Vilket jag under flera veckor upplyst min leverantör om. Men inte för teknikchefen hos min Internetleverantör. Han tycker det är helt i sin ordning:

"Det är helt korrekt, uttaget där du ansluter din dator till bredbandet innehåller "Internet" och detta är ett helt oskyddat världstäckande nätverk. Tjänsten som […] levererar är inte ett privat nätverk. Det är därför var och ens eget ansvar att skydda sin dator då den ansluts till Internet. Problemet är pedagogiskt då många tyvärr inte är införstådda med vad det innebär att ansluta sin dator till Internet, d v s att datorn i och med det blir nåbar från hela Internet, från hela världen, inte bara från grannen. Datorn bör skyddas med brandvägg, antingen i form av mjukvara (som numera ofta finns inbyggt i operativsystemet), eller ännu hellre med hjälp av en bredbandsrouter med brandvägg. På samma sätt är det varken Vägverket eller kommunen som ansvarar för om människor lämnar sina bilar olåsta på gatan och får värdesaker stulna ur dem. I de fall polisanmälan görs mot någon av våra kunder p g a brottsliga handlingar via vår Internettjänst så biträder vi naturligtvis utredningen i att spåra vem aktuell kund är."

Men jaså?! Vägverket?! Så att mina grannar kan lyssna på min telefon är mitt ansvar? Eller att det inte är Vägverkets fel utan mitt eget om motorvägen jag åker på plötsligt har en obevakad korsning med en annan motorväg och jag smäller? 
"Tjänsten som […] levererar är inte ett privat nätverk." Men det ju just det ni levererar!? Ett privat nätverk utan att informera de inblandade och där Internet är bara ytterligare en del i nätverket. 

Att teknikchefen försöker rädda sig med att de "biträder vid brottslig handling" är som att säga att blir åtalad så kommer jag att deltaga i en rättegång. Gubbe lille - du har inget annat val. 

Nu sitter jag och funderar över vilken den bästa strategin är - att anmäla bolaget (vart? KO, DataInspekt. Polisen...?), gå till bf-styrelsen eller att ringa Aftonbladet.

Någon som kan bidraga på nåt vis...?



Veckans internetkampanj

http://journeys.louisvuitton.com/

Annie Liebovitz plåtar Keith Richards och massor av annat. Enjoy the ride.





Dagens bild…

…efter hemkomst från mammas middag med grillad tonfisk och sallad begav jag mig ånyo ut i sommardiset för en promenad till toppen och tillbaka.



Parksoffans ryggstöd vittrar vackert efter ett par år...


Inte hunnit tagit någon bild idag…

…men här är Martin på toppen av Hammarbybacken igår vid den här tiden:



Skärpning!

När vi Scrapp-Marar så spelas det än den ena än den andra nynnvänliga låten efter den andra på stereon. Om jag skulle återvända efter en kidnappning i Bolivia till Sverige, med hot om avhuggna fingrar och öron så skulle jag längta efter "normal" musik precis som jag skulle längta efter att se Gunde, Loket och Arne Weise och en flygkapten som säger "Godafton vi beräknar landa på Arlanda om ca tio minuter...". Man vill bara att det ska vara "som vanligt". Kanske är det därför många av oss älskar att lyssna till Elton John, Peter Jöback och Christer Sjögren; de har gått igenom något som får dem att vilja reboota systemet till standardinställningarna?

Utan att döma någon eller att blåsa upp konflikter angående vad som är "god" respektive "dålig" musiksmak (något jag över huvud taget inte finns) så vänder sig detta inlägg till de av oss som söker något mer - något som berör.

Gillar du rap? Gillar du Edith Piaf? Kan du föreställa dig hennes själ i modernare tappning? (Utan att för den sakens skull vilja ändra en ton. stavelse eller ögonblick av hennes liv).

I så fall är Diam något för dig.



Fransyska med så mycket attityd att hon kan öppna konservburkar med den.

Kopiera och klistra in den här länken:
http://www.diams-lesite.com/
så kommer du till hennes hemsida. Alla låtarna finns på iTunes (som är världens bästa musik-tank-station) och har du inte den så kanske det finns på Ginza eller någon annan av dina favoritplatser. 

Missa INTE!

Youtubelänkar:
http://www.youtube.com/results?search_query=diam%27s&search_type=&aq=f

Döden räddade min t-shirt

Någonting har runnit (klorin? tandkräm?) över magen på min favvo-t-shirt. En ljusblå, urvattnad Replaytröja med lite blommiga tryck. I ett halvår har den legat nedpackad då fläcken såg ut som något sprutat upp över magen.....!?! (För en gångs skull hade det inte det och ja, dom fläckarna går bäst bort med ljummet vattendirekt utan att vänta på att det ser ut som hårglén i den där filmen ni vet..?)
Så nu tog jag tag i saken och printade ut en röd kvadrat med egen logo på. Strök fast den och simsalabim! Sweet!



Alldeles nyss under broarna...

...i Hammarby Sjöstad


För övrigt verkar inte mina svar på era inlägg publiceras - och jag har ingen aning om varför...?
Men jag läser varenda inlägg ni skriver ska ni veta. 

kl 08.30 i morse

Utsikt över Nacka. Observera den in- och den utgående finlandsfärjan vid horisonten.



…vad jag gjorde på maran…

Ett album till min son med hans idoler - "Dream"


Alla taggarna är tagna från hans kläder och följer med som en add-on eller en prislapp om ni hajjar?! Koola varumärken och snygga metalltaggar.



…is anybody out there...?..!

Det är inte utan att jag undrar - vem besöker mig och varför gör dessa så lite väsen av sig...?
Kanske är det bara någon omtänksam, kanske en omskolad undersköterska, som hissar upp min webbstatistik så jag blir gladare? Eller så är det min 80-åriga mor som klickar in lite extra för att motivera mig att inte trassla in halsen i elsladden för tidigt..?
I alla fal blir jag glad då jag ser tyrannosaurusgrinet som min statistik ger mig. Vassa tänder och uppdragna mungipor. Kanske skulle jag bryta nu innan det blir en annan figur...

…ut ur gruvan forts…


Tog mig ur gruvan på lunchen…


Mer bildör får maran…

…en del blev upprörda av att jag inte hade med mig sprit…[What!? Ingen sprit!? What!?!]

…andra hade händerna fulla…


…hursomhaver; när jag försökte styra upp verksamheten var detta det enda jag såg…


Malins monstererbjudande - en duktig Tim Holtz-samling… (nästan inget blev kvar…)


miss Persia gör onekligen annorlunda saker… (kolla in spegeln)


The Action!


På förekommen anledning; nej jag är inte gay (kul alternativ iofs, men nej tack) och jag raggar inte genom scrapbooking - jag låter miss Persia vara bevis nog…

Efter att dammet lagt sig…

Världens bästa fotovaruhus (stort som Coop Forum - typ) ligger i New York och består av idel yrkesfotografer/filmare/ljus och ljudsättare och heter BH PhotoVideo. Det bara är världens bästa och lönlöst att diskutera vidare om. Du handlar tryggt via deras hemsida och ev problem som att fixa världsgaranti på din vara eller att säkerställa att laddaren är för 220 volt fixar de utan mankemang med hjälp av telefon eller email/brev (om du missade det vid beställningen alltså). Nemas problemas med andra ord. Med tanke på att dollarn är värd 6 kronor och din generalagent förmodligen köpte på sig lagret när den stod i nästan 8 så förstår den som har tio fingrar att räkna på att det finns pengar att tjäna. Även med skatter och tull. Räkna med - 30%. Är du själv i faggorna så landar du snarare på - 50% bara du packar upp sakerna ur kartongen innan hemresan. *dregla*

I alla fulla falla - här har de lagt upp en "hur man fotar säljande bilder till e-bay"-instruktion som jag inte kan undanhålla er. Passar lika bra till de av oss som vill visa sina alster. Håll tillgodo.



http://www.bhphotovideo.com/c/find/newsLetter/eBay.jsp

[klipp ut och klistra in länken]

Please…missa inte nästa event…

…du kommer ångra dig…

…ännu mer bildör

Work in progress

Grungeboarden och de övriga Tim Holtzprodukterna slog direkt


"…och då slog jag honom i huvudet - så här - flera gången till han lät mig gå på scrapmara…"


Mina egna alster blev såklart finast - det tyckte alla… ;)


Alla tävlingsbidragen - nästan lika snyggt som det jag gjorde…


Bildör bildör…

Katarina

Magic Box (kolla naglarna…sweet!… :) ) 


Green Room


…eh…?!…jaha…mållös…


Motorgård


Thanx a Million

Vi fick se både stjärnböcker, grungeboard och veta att en av deltagarna har en stadsgas-driven epilator.
Tack för en riktigt bra och avspänd mara!

(bilder kommer...)

RSS 2.0