Inspiration for the masses

Stop motion - låten är fantastisk - Martin (min son) inser att han vill måla igen *yippie!*


Jill Scott- Hate On Me from ikeepmoving.com on Vimeo.

Nu har jag nått mitt mål...

...att få beröm för mina bilder.. *skojjar bara*

Men i alla fall; fotokurs för alla oss som vill veva upp bilder på sina LO's:


Först, lägg upp ditt objekt på vitt papper. Tejpa pappret så det bildar en båge eller ett "S" i profil (ett stort papper är att föredra).


Ta en bildGör en dublett genom att gå till lagerpaletten, dra ditt grundlager till symbolen som ser ut som ett ark med nedvikt hörn.

Gå sedan till lagerpaletten igen i Photoshop. Klicka på symbolen som ser ut som en svartvit cirkel. 

I den svarvita cirkeln kommer det upp ett antal alternativ. Välj "Levels" eller "Nivåer". Dra den vita pilen till den träffar kurvans högra kant och den svarta till den träffar den vänstra. Eller, ännu hellre, ta de små pipetterna och välj den ofyllda - klicka på det du vill ska vara helt vitt, den halvfyllda - klicka på det som ska var grått och den helfyllda på det som ska var svart...Klicka på själva bildlagret som ligger under ditt nya justeringslager så du aktiverar det i stället.
Dra lagret till symbolen med det nedvikta hörnet (gör en dublett) och välj "Filter_Other (Näst längst ned) _ High Pass . Skruva till bildens kanter syns mot den gråa botten - inte hela bilden.Nu blir det liksom ett nytt lager av ditt lager med en gråspräcklig bild. Gå till "Image/Bild" och välj "Adjustments/Justeringar" - "Desaturate" eller någonting med "Mättnad..." [har inte svensk photshp...]
Gå tillbaka till lagerpaletten där du hittade svartvita cirkeln och nedvikta hörnet. Välj "Soft Light" på detta lager.Nu har vi gjort en superskarp bild av objektet alltså.Stanna kvar i lagerpaletten en stund, gå ned ett snäpp till det närmaste bildlagret (ett "vanligt lager"). Duplicera det genom att dra det till ned till det vikta hörnet igen.
Gå till "Filter" välj "Blur" och där väljer du "Gaussian Blur" [Filer_Blur_Gaussian Blur].
Vrid upp oskärpan så det ser lagom luddigt utTryck "OK" när du är nöjd. Välj "Layer/Lager" och "Opacity Mask_Reveal All/Visa Allt".
Putsa sedan bort den del av objektet som du vill ha skaprt genom att välja penselsymbolen, se till att det är svartvitt valt längst ned i paletten du valt penseln i och måla svart där du vill att det ska bli skarpt med en stor, mjuk pensel.

Voilá![delvis oskarp bild som från svindyra proffskameror]

Wallpapers?


Fonder till Fanny


Highway Star

Nynäshamnsleden ikväll...


....


Natten lika mörk som själen...


...


Göteborg är öppet


Är vi alla döda?

Fredrik Virtanen, som sannerligen inte behöver länkas till eller promotas, skriver att TuPack, John Lennon och Curt Cobain är överskattade och inte förtjänar sin postum framgång.

Kul att sitta på Sveriges största multimediatidning och hitta på nytt b*js varje dag. Eller inte.

Fredrik, jag lider med ditt behov att komma på något nytt och provocerande. Att motivera ditt arvode med nya spännande och provocerande vinklar. Att känna att åren rinner mellan fingrarna och att fokus alltmer hamnar på familj och kanske barn. Men att skriva att Gud inte finns eller att kungen är gay bara för att få ihop till räntan på femrummaren vid Götagatan? Äh, lägg av va?!

Fredrik, svara mig, vem är, eller kan bli, nya Janis Joplin? Rösten räcker. Lägg till inlevelsen och kanske Edith Piaf. Men hon är också död, du vet....

Vem kan uppfinna den elektroniskt förstärkta gitarren på ett sätt som ingen tänkt på och därmed skapa en ny ljudbild och nya låtar som Jimi Hendrix? Sist något liknande hände hette snubben Mozart.

Vem kommer att sopa rent bland rockiga wann'a-bee's som Curt Cobain trashad ända in i själen med en ärlighet som skär genom glas? 

Lennons gåvor törs jag inte ens gå in på. Tack för dem. Du sitter väl och pillar näsan ihop med Tage Danielsson just nu?

Virtanen, vält inga gravstenar. De är tunga, faller lätt på dig själv och vem vet, någon kanske ser dig.Jimi, no worries - we still love you!Sjöstaden från toppen


Godnatt


RSS 2.0