Tack snälla Malin och mara imorgon!

Malin, Mia, ungar, hundar och spannar tog emot mig, miss Persia och Martin på TexMex-middag med kort varsel. Katarina var där och delvis tack vare henne utbröt "telefonkrig" som fick sitt apokalypserande med Martins "Stäng av era monster!" då alla apparaterna låg i en hög bland maten och tutade ut melodier och samplingar för allt vad batterierna kunde prestera. 
Obetalbart!
:)

I veckan har jag lagt upp filmer som ni sett, Malin packat upp massor med nyheter och miss Persiablivit belönad av Norrköpings kommun för (ännu en) guldmedalj.
Denna bild snodde hon till sig på toaletten i Norrköpings statshus. Tänk om man vore lika vacker själv....Ingen bild idag - men desto mer!

Ni vet; jag plåtar där jag står för tillfället. Nu har filmsuget vaknat och här är en del av resultatet:Filmen: (klicka eller klistra in länken så får ni se hur det ser ut...)

http://vimeo.com/2935312

Formex mon amour
Så möttes vi, Malin, miss Persia och jag vid Formex i Älvsjö.
Trots att vi var där fyra timmar hann vi inte med annat än att prata med Scraphouse, RePrint och Metalimo.

Rapport:
- Mindre folk än vanligt.
- Trolig konsolidering av branschen (de som har dåliga förutsättningar lägger ned och de som har bättre blir mer betydande)
- Det börjar bli dags att sätta press på leverantörerna (från USA) att inte behandla handlarna i Sverige som små enskilda kunder utan att se över hur, till vilka villkor och till vem de levererar.
- Grossisterna måste mer se handlarna som "Showrooms" och inte lägga på dem att hålla långa lager (du vet hur trist det ser ut att hitta gamla grejor i hyllan - vi vill se nytt, nytt, nytt). Därför blir det troligen oftare du måste köpa det du gillar här och nu och inte vänta. Är det slut i hyllan är det slut - forever - finito - nada - permanent.
- Events. Vi vill ha mer action och tips. Inte sitta lydigt och vänta till någon ny teknik eller nytt material ramlar på oss efter hundraelva kurser i distressing. Ge kunderna kunskap och inspiration. Inte bara hyllor med varor.

Sen, vad sägs om den här---?!
Malin beställde den (bl a) och kommer snart att hålla kurs i hur man gör den. Håll utkik på Papprikas blogg.Formex

...snart....Den 26:e fyllde Lee 18...

...och den 27:e fyllde Martin 15.
Om jag skulle finna anden i flaskan gissar jag att få en repris på livet skulle ligga bland mina tre önskningar...Hur går era helger?

Hos mig går de allt långsammare sedan vi fick Xbox Live. XbLive är att man ansluter sin spelkonsol med en vanlig nätsladd till internet och kan spela samma spel man redan äger - fast mot, eller med, andra. Så nu sitter Martin med lurar och mic (headset) och babblar på ömsom engelska och ömsom svenska (beroende av vilken han spelar med) medan blodet skvätter och stympade kroppar rusar runt på skärmen. Detta slukar hela vardagsrummet och det mesta av tiden. Min lediga helg blir stympad den också och jag finner att det roligaste jag har att göra är att laga mat eller handla hem den. 
När man tycker att tillvarons ljuspunkt är på ICA Maxi är det något fel. Väl?Hämtat dottern på Arlanda...

...kl 7 i morse.
Glömde att packa med mig materialet jag skulle lämna till kunden i Lapplands Väsby varför jag tvingades åka halvägs tillbaka till flygplatsen igen efter att ha hämtat och lämnat hemma.

Åsså bild igen dåra:Ja se det snöar, ja se det snöar...

...det var ju roligt - hurra!Fisksoppa till middag:

Fräs en packe rotfrukter och några potatisar + en vitlök allt hackat i bitar i olja mjuka (Lök, morötter, palsernacka, rotselleri etc - ligger ofta i en färdig bunt bland grönsakerna).
Tillsätt buljongtärning och vitt vin/citron/v-vinvinäger + lagerblad och kryddpeppar. (Option: krossade tomater och/eller saffran). Peppra, salta det vanliga du vet...
Häll på vatten och koka mjukt.
Kör i stavmixern och sopa igenom allt till det blir en jämntjock röra, lagerblad och allt.
Lägg i fisk (här går halvtinade fiskblock utomordentligt bra att använda) skuret i stora bitar och koka upp igen. Låt dra i fem minuter efter uppkoket och servera med persilja och (nybakat)bröd.

Gott Nytt År till er allihop...

...om det nu blir det med tanke på dystopierna som haglar över oss....?

I alla fall fick jag leka taxi med Malin och hennes syster igår. Hennes nya bilbatteriet var inte installerat vilket borde ge mig onda aningar om frusna fingrar, batterisyra på kläderna och panisk förtvivlan över hur det hela ska gå ihop, alltmedan systrarna entusiastiskt tittar på med kaffekopp och cigg i köksfönstret.
I alla fall stövlade de sista timmarna fram mot det nya året utan att de kunnat besöka Systembolaget och jag fick en vision om hur de, sörplande på te och ostmackor, skulle minnas det gamla. Sagt och gjort; jag körde dem till spriten.

Därefter for jag och Martin till syster och mamma för att få en pangmiddag med allt utom hummer (blev kalvstek i stället som fyllde ut det sista där inte löjrommen fick plats).
Klockan blev tolv och sedan for vi över till systrarna för att rädda dem undan ensamheten. Vi blev onekligen välkomnade trots att de inte var ensamma och efter halvannan timmes babbel där bl a Malin lyckade förvärra min hörselskada och jag drällde stearin på hennes stereo (var nykter - körde bil) så återvände Martin och jag till vår ungkarlslya innan vi somnade.

Väl vaken och mumsande på kokta ägg och Kalles i morse fick jag syn på detta genom köksfönstret:Vad har hänt?
"Så här gör en handbollsmålvakt"
"Ska vi leka det där tv-programmet där de måste passa in i utskurna mönster i frigolit annars ramlar man i vatten - jag fixar en form som vi kan använda"
"Jag  m å s t e  in på festen"
"Jag  m å s t e  ut från festen"

You tell me, men en sak vet jag - vederbörande lär inte ge sig tillkänna för att dra ersättningen från dennes försäkringsbolag. Det blir till att försöka med föreningens eller ta det från avgiften.

I alla fall - Ett gott nytt år till er alla!

RSS 2.0