Klickisen till Angelica


Till Angelica

Angelica (http://drmmen.blogspot.com/) har en poll på sin sida vilken banner hon ska ha. Jag har röstat men tycker hon ska ha den här istället:..åsså nattbilden dåra....


Vaffö...vaffö...?!

Fler vaffön ligger framför mina fötter och på en skärm matad med ström från din dator:Min Canon XL 2 som just när bilden är tagen filmar solens speglingar på min favoritbro klockan 7 på morgonen.

Varför gör jag inga projekt?

Jag har så mycket annat skapande på gång att jag inte har ro att packa upp allt, fundera ut ett projekt och sedan sitta stilla till jag känner mig färdig.
Här är några exempel av de saker jag tillverkat under senaste månaderna. Allt är från scratch, dvs att det inte finns någon bild eller något fysiskt att utgå ifrån. Jag har byggt dem genom att lägga lager på lager av olika effekter till de skapat något som ögat känner igen som ett verkligt objekt. De är alla klickbara och kan printas ut om ni själva vill använda dem:
Först ut är en svart grunge-pappersbakgrund. Sexigt underlag för text eller bilder.

Här är den i rött också:Klickbar miniatyr som ovan:Sedan tog jag och tillverkade ett schackmönster i illustrator:...och genom ett sinnrikt användande av Displacement Map i Photoshop fick jag till en trashad flagga till en annons för motocross:

Hoppas det var till någon glädje. Vill ni så lägger jag upp en tutorial på hur man gör sådant här?


Night shot again....ingen förvånad...?


Hösten är verkligen här nu. Snart bara pinnar kvar av träden...

Nya bilder


Det är något med den här bron som jag är förälskad i...Nya Nacka Forum invigdes igårKolla hur ljuset faller. Arkitekten var antingen otroligt tursam eller ett fotografiskt geni. Kunde inte riggat ett vackrare ljus själv...

Nacka Forum

Inte klokt vad man kan få ut ur en yttepyttekamera...

Killer app!

Sällan jag, som kan rabbla cmyk och pms-färgkoder i sömnen gillar färgmallar, men denna får inte missas!

Kuler heter den och uttalas Kooler. Adobe står bakom vilket gör att den är fullt kompatibel med deras CS3 + alla Apples programvaror som iWorks etc. 

Det hela är en flashbaserad insticksfil som räknar ut färgers algoritmer lätt som en plätt. Du behöver inte begripa ett jota, allt är bara att klicka runt och bli inspirerad. Kolla demon själv får du se:

 

http://kuler.adobe.com

RSS 2.0