Yakiniku

Katarina, som var den enda av de två som gav ett omdöme om rätten (misslyckad?), avkrävde mig receptet.
Well, fräs det du har hemma av grönsaker. Faktum är att du kan fräsa alla grönsaker och då menar jag alla - även vanlig sallad. Gör inget om det finns lök och bitar av fasta, sprakiga, växter i alltihop. Helst. Många toppar med böngroddar, sådana som ligger på burk, men det är en helt svensk vana. Ungefär som "pizzasallad" är ett obligatoriskt tillbehör till sushi i Frankrike. Same same, but different.
1: Fräs mjukt i olja (gärna rapolja som är nyttigare än oliv).
2: Ta vassaste kniven och fila av tunna tunna strimlor av êntrecote. Ju tunnare desto bättre. Släng i fräset.
3: Fin-fin-finhacka en kinesisk vitlök (de runda i korg) eller ett par vitlöksklyftor. Tips: pressa de oskalade vitlöksklyftorna under bredsidan på kniven så skalet släpper och de mosas lätt. Hacka sedan.
4: Häll i en kaffekopp Yakinikusås från detta företag (100% säker leverans och kvalitet av äkta Japan . Rekommenderas!)
http://www.japanfood.se/
5: Häll en matsked chillisås av den starka och osötade sorten - eller så hackar du i en chillifrukt i början. Toppa med sesamolja för aromen.
Fräs en minut och ställ åt sidan.
Servera med ris, helst japanskt eller basmati ( a l l t ris ska sköljas till vattnet klarnar (annars grötmos och inte spänstiga riskorn i en hinna av kletig stärkelse). Kokas sedan upp och sätt omedelbart på lägsta värme i 20 minuter + 10 min åt sidan. Lyft a l d r i g locket). Riset går bra att äta i flera dagar, bara att värma.
6: Leta upp någon som du kan muta med din yakiniku och sno åt dig all ära.
:)
Kommentarer
Postat av: anna
Heeeelt sjukt. Käkade preeeecis en yakiniku och satt och funderade på hur man lagade en sådan......
Är dessutom inte på din blogg så himla ofta.... spooookyyyyyyyy
Postat av: anna
Du är utmanad i min blogg...
Postat av: Malin
Tack Peter, det var jättegott! Förlåt att jag itne sa det. Var lite för trött och stressad tror jag. Ha en skön helg!
Postat av: Katarina
Det var jättegott. Tack för receptet.
Kramar Katarina
Trackback