På begäran...

...en ny dagens bild. I det här fallet i form av en liten tutorial. Ämnet är en t-shirt, eller rättare, en tröja man har under stället när man kör motocross. Kunden tillverkar kosttillskott och just detta tillskott är bra mot mjölksyra vilket alla som någon gång styrt över stock och sten kan intyga att man får präktigt av. (Klickbara bilder)

1: First dåra, fixa en bild från en liknande tröja från the Interwebb.

2: Lägg den i ett ett eget lager i Illustrator, lås lagret och lägg ett annat över det som arbetsyta (kolla din lagerpalett så ser du att Illustrator funkar likadant som Photoshop). Använd penn-verktyget och rita upp banor efter underlaget.



3: Fixa till banorna med den vita pilen om du inte är helt nöjd när du är klar. Markera sedan de olika sektionerna och färgsätt dem i grundfärgerna.



 4: Lås nu detta lager också och lägg till ett nytt lager ovanpå det. Om du vill kan du flytta upp bildlagret ovanpå det färgade lagret för bättre överblick eller så ändrar du opaciteten (genomskinligheten) genom att dra i reglaget vid [Transperancy]. Lägg nu på skuggor och toner genom att rita in konturer för dem och använda [Multiply] eller [Overlay]. Prova dig fram till vilka färger som funkar bäst och dra dig inte för att gå in under fliken [Effects] och välja [Stylize_Feather].



5: Sen tar du in en annan fil genom att du, naturligtvis redan har tillverkat den i Illustrator, kopierar den och klistrar in den på ett nytt lager mellan skuggorna och grundfärgerna. Filen i det här fallet är själva loggan. Sen får du pula runt i [Effects_Warp_Flag] till du får en naturlig "tröj-böjning" på den.



6: Fixa till förhållandena mellan alla objekt och - Voilá! En imaginär tröja är ett faktum. Snart i en reklamkampanj i en mc-tidning nära dig.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0