Nu har jag nått mitt mål...

...att få beröm för mina bilder.. *skojjar bara*

Men i alla fall; fotokurs för alla oss som vill veva upp bilder på sina LO's:


Först, lägg upp ditt objekt på vitt papper. Tejpa pappret så det bildar en båge eller ett "S" i profil (ett stort papper är att föredra).


Ta en bildGör en dublett genom att gå till lagerpaletten, dra ditt grundlager till symbolen som ser ut som ett ark med nedvikt hörn.

Gå sedan till lagerpaletten igen i Photoshop. Klicka på symbolen som ser ut som en svartvit cirkel. 

I den svarvita cirkeln kommer det upp ett antal alternativ. Välj "Levels" eller "Nivåer". Dra den vita pilen till den träffar kurvans högra kant och den svarta till den träffar den vänstra. Eller, ännu hellre, ta de små pipetterna och välj den ofyllda - klicka på det du vill ska vara helt vitt, den halvfyllda - klicka på det som ska var grått och den helfyllda på det som ska var svart...Klicka på själva bildlagret som ligger under ditt nya justeringslager så du aktiverar det i stället.
Dra lagret till symbolen med det nedvikta hörnet (gör en dublett) och välj "Filter_Other (Näst längst ned) _ High Pass . Skruva till bildens kanter syns mot den gråa botten - inte hela bilden.Nu blir det liksom ett nytt lager av ditt lager med en gråspräcklig bild. Gå till "Image/Bild" och välj "Adjustments/Justeringar" - "Desaturate" eller någonting med "Mättnad..." [har inte svensk photshp...]
Gå tillbaka till lagerpaletten där du hittade svartvita cirkeln och nedvikta hörnet. Välj "Soft Light" på detta lager.Nu har vi gjort en superskarp bild av objektet alltså.Stanna kvar i lagerpaletten en stund, gå ned ett snäpp till det närmaste bildlagret (ett "vanligt lager"). Duplicera det genom att dra det till ned till det vikta hörnet igen.
Gå till "Filter" välj "Blur" och där väljer du "Gaussian Blur" [Filer_Blur_Gaussian Blur].
Vrid upp oskärpan så det ser lagom luddigt utTryck "OK" när du är nöjd. Välj "Layer/Lager" och "Opacity Mask_Reveal All/Visa Allt".
Putsa sedan bort den del av objektet som du vill ha skaprt genom att välja penselsymbolen, se till att det är svartvitt valt längst ned i paletten du valt penseln i och måla svart där du vill att det ska bli skarpt med en stor, mjuk pensel.

Voilá![delvis oskarp bild som från svindyra proffskameror]

Kommentarer
Postat av: Katariina

Halloj!

Saknade manlig inspiration på minimaran...

Nu har i alla fall vår D80 flyttat in hos oss och det smattrar hej vilt. Måste dock sätta mig ner och ta en ordentlig titt på den om bara jobbet kunde komma in i sin lågsäsong först. Suck över det sistnämnda och jipii för ett bra köp.

Synes på P!

/Kattis

2008-09-27 @ 16:19:18
Postat av: Peter

Kan tänka mig ett litet mord, eller i alla fall något som gör ont på en nerv, för den kameran.

Själv laddar jag för Nikon 700 eller nya Canon 5:an......

2008-09-29 @ 18:45:52
URL: http://realmenscrapp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0